Olje- og filterbytte

Et olje- og filterbytte kan virke som en rutinemessig service, men å be om dette fra Andebu Bensin & Service har noen betydelige fordeler.

Moderne motorolje er et ingeniørteknisk mirakel som har en rekke positive effekter på motoren din – smøring er bare begynnelsen. Men du må ta en olje- og filterbytte fra tid til annen for å unngå alvorlige problemer med kjøretøyet ditt.

Olje- og filterbytte

Høykvalitets olje og filter brukt

Ansvarlig oljeavhending

Forbedrer kjøretøyets servicehistorikk

Godt å vite

Hvorfor er olje- og filterbytte viktig?

Vi glemmer noen ganger hvor fantastisk jobb motorolje gjør, ved å muliggjøre at motordeler kan bevege seg over hverandre med svært lite friksjon. Disse dager kan du også forvente at bilolje har en rekke andre høyteknologiske egenskaper, som gir fordeler som rengjøring og beskyttelse mot avleiringer.

Det er veldig fristende å bare glemme motoroljen og anta at den vil fortsette å gjøre alle disse gode tingene. Imidlertid varer ikke oljen evig, og hvis den ikke blir byttet ut med jevne mellomrom – sammen med filteret som hjelper til med å holde den i god stand – vil den rett og slett slutte å gjøre jobben sin. Resultatet vil være friksjonsskader på bevegelige deler, økt korrosjon og oppbygging av forurensninger innenfor motoren, noe som vil påvirke ytelsen.

La oss ta hånd om dette regelmessige servicetiltaket for deg. Vi vil bruke den optimale typen olje for kjøretøyet ditt og erstatte filteret med et høykvalitetsprodukt. Viktigst av alt vil vi også avhende den gamle oljen på en miljøansvarlig måte.

Filterbytte

en avgjørende rolle i å filtrere ut fremmedpartikler. Små partikler genereres kontinuerlig gjennom slitasje og avleiringer, og de kan også komme inn utenfra hvis et oljeskift blir gjort slurvete. Hvis de får være uten kontroll, kan disse partiklene forårsake betydelig skade.

Filteret er designet for å fange opp disse partiklene, men det vil til slutt bli tilstoppet og forårsake problemer. Ved alvorlig tilstopping har motoren en ventil som åpnes for å la oljen strømme gjennom. Mens dette hindrer umiddelbar motorhavari, slipper det ut en strøm av skadelige partikler inn i motorens sensitive områder. Å unngå dette stadiet er avgjørende.

Det er viktig å forstå at det er stor forskjell i ytelse mellom generiske filtre og de som oppfyller bilprodusentenes standarder. Derfor bruker vi alltid filtre som oppfyller disse standardene på (verkstedets navn). Motoren din fortjener den beste omsorgen og beskyttelsen som er mulig.

Når skal man utføre olje- og filterbytte?

Mange bileiere har en tendens til å utsette olje- og filterbytte for lenge. De kan av og til sjekke oljenivået uten å forstå det ordentlig, eller anta at alt er i orden fordi det ikke er noen advarsel om olje. Imidlertid kan ikke amatører vurdere oljenivået nøyaktig, og hvis en advarsel dukker opp, betyr det sannsynligvis at det allerede har oppstått betydelig skade. Så hvordan kan du vite når det er på tide med olje- og filterbytte?

Ideelt sett bør du følge produsentens krav for kjøretøyet ditt (vanligvis et kilometerstandstall) og sammenligne det med faktisk kjørelengde siden forrige bytte. Men i virkeligheten har mange av oss ufullstendige vedlikeholdslogger, noe som gjør det vanskelig å fastslå forrige bytte og kjørelengde. Som en grov retningslinje anbefales det å gjøre det minst én gang i året, eller hyppigere for intens kjøring.

For å sikre mer pålitelige olje- og filterbytter, er den beste tilnærmingen å be om en umiddelbart fra oss og beholde dokumentasjonen vi gir. Den vil beskrive arbeidet som er utført og kjøretøyets kilometerstand. Denne informasjonen vil ikke bare hjelpe deg med å fastsette datoen for neste bytte, men også forbedre gjenkjøpsverdien av kjøretøyet ditt. Ikke nøl med å kontakte oss for en pålitelig olje- og filterbytteservice.

Få ditt olje- og filterbytte

Du kan bestille olje- og filterbytte på nettet hos oss i dag med noen få enkle trinn. Vi gir deg et servicenivå som tilsvarer produsentens, basert på bilens alder og kjørelengde.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med oss først, kan du også ringe oss eller sende oss en e-post.

Vårt eksperttips

«Regelmessige olje- og filterbytte forlenger automatisk motorens levetid og sørger for at den går jevnt og trutt. Så følg alltid med på bilens kjørelengde og sjekk oljenivået etter behov.»